Haber

Su ürünleri yetiştiriciliği yüzde 9,1 arttı

ANKARA (İGFA) –Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılı su eserlerinin üretim bilgilerini açıkladı.

Su işleri üretimi 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 6,2 artarak 849 bin 808 ton olarak gerçekleşti. Üretimin yüzde 30’unu deniz balığı, yüzde 5,6’sını avlanma yoluyla elde edilen diğer deniz ürünleri, yüzde 3,9’unu avlanma yoluyla elde edilen iç su ürünleri ve yüzde 60,6’sını su ürünleri oluşturdu.

SU İŞLERİ AVCILIĞI 2022’DE YÜZDE 2,1 ARTTI

Avcılık yoluyla toplam üretim 335 bin 3 ton olurken, su ürünleri üretimi 514 bin 805 ton oldu. Deniz eser avcılığı bir önceki yıla göre yüzde 2,3, iç su eser avcılığı ise yüzde 0,4 arttı.

Yakalanan deniz balığı miktarı ise 254 bin 535 ton oldu. Avlanan balıkların türlere göre dağılımı incelendiğinde, hamsi En fazla avlanan balığın 125 bin 980 tonla yakalandığı görüldü. 49 bin 892 ton hamsi balığı meşe palamudu-torik16 bin 729 ton ile sardalyatakip etti.

TARIM 2022’DE YÜZDE 9,1 ARTTI

2022 yılında yetiştiricilik yoluyla yapılan üretimin 368 bin 742 tonu denizlerde, 146 bin 63 tonu ise iç sularda gerçekleşti.

İç sularda yetiştirilen en değerli balık türü ise 145 bin 649 ton. alabalık156 bin 602 ton ile denizlerde. levrek152 bin 469 ton ile çipuraoldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu